Klantenzone

Hospitalisatieverzekering: wat als ik van werkgever verander?

De beste medische zorgen: iedereen wil het wel.

We verzekeren graag onze toekomst. Een goede hospitalisatieverzekering is dan ook jouw garantie op de beste medische zorgen voor jezelf en je dierbaren. Deze kan je zelf onderschrijven zodat je zelf kan kiezen wat je wel of niet wil verzekeren. Een werkgever kan dit ook aanbieden, helaas kiest hij dan ook de waarborgen voor jou.

Investeren: wat doe ik nu best?

Op een bepaald moment in je leven vraag je je af of investeren iets voor jou is. En dan vooral in wat je best kan investeren? Investeer je in jouw eigen woning? Investeer je toch beter in een opbrengsteigendom? Of is renoveren voor energie verbeterende maatregelen een beter idee?

Een hart voor dieren...maar ook voor je dierbaren

Heb je ook een hart voor dieren, maar ook voor je dierbaren of anderen hun dierbaren?

Vaak zijn plotse rembewegingen in het verkeer het gevolg van plots overstekende dieren. Altijd verschieten en ieder kent wel de relfex om te remmen of uit te wijken.Recent nog bleek uit een studie dat iedere 6 seconden een dier wordt aangereden; bijzonder trieste cijfers.

Betaal niet met bakstenen bij de bakker

Wat is nu eigenlijk koopkracht?

Koopkracht geeft aan hoeveel je kan besteden, investeren, ... De koopkracht is afhankelijk van verschillende factoren; je inkomen, de belastingsdruk, waardevermindering van geld...

Hoe koopkracht jou kan doen groeien of hoe groei je door jouw koopkracht?

Belangrijk is dan ook te weten dat jouw koopkracht sneller moet stijgen dan de inflatie. Door je koopkracht te verhogen en dit juist in te zetten leg je de basis van een hefboom. Immers door vandaag over meer budget te beschikken en dit budget juist te investeren kan je op middellange termijn en lange termijn je hogere koopkracht aanhouden.

En JA, dit is voor iedereen anders. Financieel maatwerk is zo belangrijk om jouw koopkracht te bepalen, jouw koopkracht strucutureel te laten groeien doorheen de tijd.

Laat FABU uw financieel architect zijn in het bouwen aan jouw koopkracht en toekomst.

 

 

 

 

Hoera! We worden ouder!

Hoera we worden ouder! Potentiële valkuil, voor de ouderen en hun kinderen zelf, het prijskaartje! De statistieken liegen er niet om: we worden steeds ouder. De gemiddelde levensverwachting stijgt elk jaar een beetje en ondertussen zitten we al op een gemiddelde ouder dan 80 jaar.98% van de senioren wil ook zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar alleen wonen is helaas niet voor iedereen haalbaar. Op dat moment zijn er 2 mogelijkheden: je neemt je (schoon)ouders in huis of er wordt een verblijf in een zorginstelling geregeld.

Het leven begint pas aan de rand van je comfortzone

Iedereen kent het wel, jouw comfortzone. Voor ieder is dat wat anders. Ieder heeft behoefte aan deze zone maar in dezelfde zone blijven heeft ook heel wat gevaren; je kan namelijk heel wat missen.

Een 3de persoon kan meer oplossingen en kansen zien

De man heeft pijn. De zware steen op zijn rug weegt als lood. De vrouw heeft aan de slang een hele uitdaging.

De man begrijpt niet waarom de vrouw niet een extra tandje kan bijsteken in het klimmen bergop. Hij ziet namelijk niet dat de vrouw gebeten zal worden door de slang.

De vrouw denkt bij haarzelf 'waarom doet hij niet wat meer moeite om me hoger te tillen'? Zij ziet namelijk niet dat de man onder een steen ligt en niet meer kan doen.

Welke zijn jouw doelstellingen?

2019, een nieuw jaar, een nieuw begin, een nieuwe start. Ieder van ons kent het wel: een aantal voornemens opschrijven of in je hoofd memoriseren. Een aantal doelen stellen zoals meer tijd met de kids, meer tijd voor jezelf, meer geld, een nieuwe job, meer zekerheid, een investering doen, een woning kopen, een huis verbouwen, een nieuwe auto, een sportprestatie, een reis maken, .... kortom: al deze doelen met als intentie te streven naar meer persoonlijk geluk.

Welke kosten komen op me af als ik alleen ga wonen?

Het leven is duur, dat hoor je vaak. Laat je daarom niet verrassen en breng jaarlijks even jouw budget in kaart. Zo kan je bepalen hoeveel je over hebt voor vrije tijd, spullen, reizen,… .

Laat je niet van de wijs brengen! Maar lees dit wijs artikel naar meer wijsheid.

Ben je een twenty-something? Thuisinwonend? Starter? Huurder? Denk je ook dat vandaag je eigen woning kopen een illusie is? Ken je het gevoel dat een bankier zegt dat je minstens 50 000 EUR moet bij elkaar sparen alvorens je je droom kan realiseren?

Dan is het tijd om verandering te brengen aan jouw perceptie en ingesteldheid. Tijd om je te laten motiveren, informeren en inspireren.