Klantenzone

Bye, bye woonbonus

Financieel Architect, Christophe De Smaele aan het woord:

Er was een grijze zone aangaande de woonbonus en de registratierechten.

Help, ik zie een financiƫle opportuniteit

Iedereen kent het wel: je bent op zoek naar een financiële opportuniteit maar als het zo ver is durf je geen verdere stappen te ondernemen.

Christophe legt graag uit hoe FABU je hierbij kan helpen.

Fiets veilig en correct verzekerd

De zon doet nog een extra inspanning om de zomervakantie in stijl af te sluiten. Ideaal weer dus voor een (elektisch) fietstochtje of een rit met hooverboard/monowheel of elektrische scootmobiel.

Maar hoe moet ik deze nu verzekeren?

Geen Carenztijd meer voor zelfstandigen vanaf 01/07/2019

Hoera!

Ook als zelfstandige nu rapper recht op tussenkomst van een ziekenfonds in geval van ziekte en/of invaliditeit!

 

Maar wees voorzichtig met deze hoera...

10 tips voor een zorgeloze vakantie

Het zomerse weer, de lege klaslokalen, kleinere files en gesloten winkels doen het al raden: de zomervakantie is aangebroken.

Voor ieder van ons een moment om te genieten en even weg te zijn uit de dagdagelijkse sleur.

We geven graag nog 10 tips mee om de zomervakantie zorgeloos te laten verlopen.

Hospitalisatieverzekering: wat als ik van werkgever verander?

De beste medische zorgen: iedereen wil het wel.

We verzekeren graag onze toekomst. Een goede hospitalisatieverzekering is dan ook jouw garantie op de beste medische zorgen voor jezelf en je dierbaren. Deze kan je zelf onderschrijven zodat je zelf kan kiezen wat je wel of niet wil verzekeren. Een werkgever kan dit ook aanbieden, helaas kiest hij dan ook de waarborgen voor jou.

Investeren: wat doe ik nu best?

Op een bepaald moment in je leven vraag je je af of investeren iets voor jou is. En dan vooral in wat je best kan investeren? Investeer je in jouw eigen woning? Investeer je toch beter in een opbrengsteigendom? Of is renoveren voor energie verbeterende maatregelen een beter idee?

Een hart voor dieren...maar ook voor je dierbaren

Heb je ook een hart voor dieren, maar ook voor je dierbaren of anderen hun dierbaren?

Vaak zijn plotse rembewegingen in het verkeer het gevolg van plots overstekende dieren. Altijd verschieten en ieder kent wel de relfex om te remmen of uit te wijken.Recent nog bleek uit een studie dat iedere 6 seconden een dier wordt aangereden; bijzonder trieste cijfers.

Betaal niet met bakstenen bij de bakker

Wat is nu eigenlijk koopkracht?

Koopkracht geeft aan hoeveel je kan besteden, investeren, ... De koopkracht is afhankelijk van verschillende factoren; je inkomen, de belastingsdruk, waardevermindering van geld...

Hoe koopkracht jou kan doen groeien of hoe groei je door jouw koopkracht?

Belangrijk is dan ook te weten dat jouw koopkracht sneller moet stijgen dan de inflatie. Door je koopkracht te verhogen en dit juist in te zetten leg je de basis van een hefboom. Immers door vandaag over meer budget te beschikken en dit budget juist te investeren kan je op middellange termijn en lange termijn je hogere koopkracht aanhouden.

En JA, dit is voor iedereen anders. Financieel maatwerk is zo belangrijk om jouw koopkracht te bepalen, jouw koopkracht strucutureel te laten groeien doorheen de tijd.

Laat FABU uw financieel architect zijn in het bouwen aan jouw koopkracht en toekomst.